Angelica Jareke

Angelica Jareke, jobbar som: Undersköterska och aktivitetsansvarig på: Äldreboendet Vardaga Lindbacken i Säffle.

Angelica utanför äldreboendet 

Hur är det att jobba i Vardaga?

Vi har stor frihet under ansvar och kan vara flexibla. Vi kan till exempel förskjuta arbetstiden så vi kan ordna kvällsaktiviteter för de boende.

Vad gör du på jobbet?

Jag arbetar med omvårdnaden av de boende och jag är dessutom aktivitetsansvarig. Vi ordnar alla möjliga aktiviteter här på Lindbacken, till exempel gymnastik och träning flera gånger i veckan, fikastunder, löser Melodikrysset tillsammans, ordnar grillkvällar, pubkvällar, utflykter, Ladies’ Night och herrmiddagar. En gång hade vi en mini-ponny på besök inne i samlingssalen, det var mycket uppskattat.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är att jag får så mycket tillbaka av de boende. Det är härligt att se i deras ögon hur tacksamma och lyckliga de blir när de får möjlighet att göra något de tycker om. Det är också roligt att se hur träning och rehabilitering ger resultat. Vi har till exempel en boende här som var rullstolsburen när hon kom hit och som nu kan gå själv ute med rullator.

Vad har du för utbildning och bakgrund?

Min utbildning från gymnasiet är handels. Tidigare jobbade jag i affär och några år inom barnomsorg. 2007 klev jag in på Lindbacken och har varit här sedan dess. Jag skulle bara sommarjobba, men det visade sig vara bli lång sommar! Under tiden som jag har jobbat på Lindbacken har jag läst in omvårdnadsprogrammet på vuxenskolan, så jag är nu undersköterska.

Dela eller skriv ut sidan:

Vi har stor frihet under ansvar och kan vara flexibla.

Angelica, undersköterska och aktivitetsansvarig