Nina – från vårdbiträde till vice regionchef

Precis fyllda 20 år fick Nina Thoren Forsanker sommarjobb som vårdbiträde. Det blev början på en lång karriär inom Vardaga där hon i dag är vice regionchef. – Företaget har hela tiden lagt fokus på rätt saker, här finns ett genuint intresse för de boendes bästa. Trots att Vardaga är ett stort företag har det också alltid varit nära till beslut och lätt att påverka, säger Nina.

porträttbild Nina Thoren ForsankerSommarjobbet blev ett fast jobb och där någonstans väcktes tanken på att läsa vidare till sjuksköterska.

– Jag fick en så fin bild av sjuksköterskorna på boendet. De hade en sådan kunskap och ett professionellt förhållningssätt både till de boende och till oss övriga medarbetare, berättar Nina.

Efter sjuksköterskeutbildningen arbetade hon bl a på en vårdcentral och en kirurgavdelning men efter ett par år längtade Nina tillbaka till äldreomsorgen.

– Jag har alltid gillat att jobba med äldre, hade en god bild av äldreomsorgen men såg också att det fanns saker att påverka och utveckla.

Självklart återvända till Vardaga

För henne var det självklart att återvända till Vardaga.

– Vardaga är ett varmt företag där det alltid har funnits en ambition att skapa en god vardag för det boende och där kvalitet är en viktig ledstjärna, säger hon.

I samma veva såg Nina en annons om en tjänst som verksamhetschef inom Vardaga och tänkte att det vore en fantastisk möjlighet att kunna påverka och utveckla äldreomsorgen. Hon sökte och fick jobbet. Nina var 27 år och nybliven chef.

– Det var en liten enhet, två avdelningar med omkring 20 boende, perfekt att börja på.

Stödet från ledning och överordnade var också mycket bra. Det fanns alltid någon att fråga och Nina har fått ta del av flera utbildningar.

Dags att gå vidare

Efter några år var det dags att gå vidare och Nina var med vid uppstarten av Vardagas boende Kristallgården men blev därefter föräldraledig. När hon kom tillbaka 2012 blev det som verksamhetschef för Söndagsgården i Farsta som Vardaga driver i egen regi. Och nu är hon nybliven vice regionchef.

– Jag tänkte att det var dags att göra något nytt, jag hade varit verksamhetschef sedan 2009. Som vice regionchef får jag jobba med kvalitet på en högre nivå och får stötta och entusiasmera verksamhetscheferna i deras arbete, säger Nina.

Men även för den som inte vill bli vice regionchef finns det många karriärvägar för sjuksköterskor inom ett så stort företag som Vardaga. Förutom verksamhetschef kan man bli gruppchef, Vardaga har inrättat en specialistsjukskötersketjänst där man arbetar halvtid och studerar halvtid med bibehållen lön. Vardaga är överlag ett företag som satsar mycket på kompetensutveckling och man lär sig mycket. Läs mer om våra omsorgsyrken. 

Att vara sjuksköterska på ett äldreboende är speciellt menar Nina.

– Du måste finnas för hela människan och inte bara se det medicinska. Du blir navet bland medarbetarna och det krävs både självförtroende och kunskap. Dessutom måste du vara lyhörd för dina medarbetares kunskap, säger hon. 

Dela eller skriv ut sidan:

Vardaga är ett varmt företag där det alltid har funnits en ambition att skapa en god vardag för det boende och där kvalitet är en viktig ledstjärna.

Nina Thoren Forsanker, vice regionchef Vardaga.