Så går det till

Information, tips och råd om hur du söker jobb hos oss. Så hittar du våra lediga tjänster, så här ansöker du, några saker att tänka på när du skriver din ansökan och vad som händer om du blir kallad till intervju.

Lediga tjänster

Våra lediga tjänster finns listade här på hemsidan I annonsen står vilken utbildning och vilka kvalifikationer som krävs för tjänsten

Så ansöker du

Ansökan mailar eller postar du till den person som är angiven som kontaktperson i annonsen Till alla tjänster krävs att man skickar in ett CV – en sammanfattning av vad du tidigare studerat och arbetat med. Vill du ha tips om hur man skriver CV så sök på nätet, där kan man hitta bra mallar för det ändamålet. Kom ihåg att kontrollera att ditt namn samt telefonnummer står med i din ansökan så att vi lätt kan komma i kontakt med dig.

Om du blir kallad till intervju – vad händer då?

Förbered dig ordentligt tänk till exempel igenom varför du har sökt just det här jobbet Läs lite om Vardaga för att se om du gillar sättet vi arbetar på. Här på vår webbplats kan du kolla om dina värderingar stämmer med våra.

Är du intressant för jobbet kommer vi be dig om minst två tidigare referenser. Fundera gärna redan nu vilka referenser du har. Dessa kommer att kontaktas för att vi ska få en ännu tydligare bild av dig För vissa tjänster kommer vi att begära ett utdrag ur belastningsregistret innan du får börja arbeta. Det gäller främst dig som kommer att arbeta hos en minderårig kund. Det så kallade registerutdraget beställer du själv från polisen Söker du en chefstjänst hos oss kommer du även få göra en så kallad personlighetsanalys.

Intervjutips

Om vi får en rättvis och tydlig bild av dig som person under intervjun så är det lättare för både dig och oss att avgöra om dina egenskaper, erfarenheter och utbildning passar tjänsten. Här är några tips att tänka på inför intervjun.

  • Kom i tid
  • Var dig själ, var öppen och uppriktig
  • Förbered frågor om företaget och tjänsten som är viktiga för dig att få svar på
  • Var inte rädd att ställa frågor till den som intervjuar dig om det är något du undrar
  • Det är normalt att vara nervös, och den som intervjuar vet om det
  • Ta med dina betyg och intyg från tidigare arbeten till intervjun