Grattis Bäckagården till Kvalitetspriset!

I dag har Vardagas och systerföretaget Nytidas årliga kvalitetspris delats ut vid en högtidlig ceremoni och lunch på Hufvudsta gård. Vinnare blev Bäckagården, stort grattis!

 Ann-Charlotte och Agneta med blommor och diplom

Representanter från alla de nominerade verksamheterna var inbjudna till lunchen på Huvfudsta gård där Ambeas VD Fredrik Gren och styrelseordförande Lena Hofsberger hälsade välkomna. Båda poängterade hur viktigt det är med kvalitet och hur roligt det är att få dela ut kvalitetspriset.

– Kvalitetspriset är årets höjdpunkt, alla ni som är här är vinnare. Jag vill tacka er för det fina jobb ni och era medarbetare gör, sa Fredrik Gren.

Prisutdelningen förrättades av affärsområdescheferna Ulla Tansen och Patrik Attemark som lyfte alla nominerades fantastiska insatser.

– Nytida och Vardaga har tillsammans 14 000 medarbetare, Vardaga har 80 boenden och Nytida 365 verksamheter, så bara att ni tagit er hit i den konkurrensen är stort, sa Patrik Attemark.

Vinnare och motivering

Därefter var det dags att på läsa alla motiveringar och på Hollywood-maner öppna kuvertet med respektive vinnare. Bäckagården blev vinnare för Vardaga med motiveringen: ”Bäckagården utmärker sig för en ständigt hög och jämn kvalitet över tid inom alla perspektiv. Höga kvalitetspoäng i egna mätningar stämmer väl överens med de från externa tillsyner. Fokus på en meningsfull vardag med en blandning av aktiviteter, från trevliga utflykter till mysiga hotellfrukostar innebär att det finns något för alla. Det ger höga poäng från de boende.”

Medarbetarna viktigast

Det var glada och överraskade vinnare. Agneta Nilsson och Ann-Charlotte Olsson från Bäckagården, som var nominerade redan förra året, lyfte fram medarbetarna.

– Det är hela personalgruppens förtjänst. Vi arbetar idogt för att verksamheten hela tiden ska bli bättre små steg i taget. Det är det som är kvalitet, sa Agneta Nilsson, verksamhetschef.

Även Nytidavinnaren Ungstöd Stockholm talade om hur viktiga medarbetarna är.

– Vi har en fantastisk personalgrupp som är så måna om dem de jobbar med. De gör ett så bra arbete och det gör bra kvalitet, sa enny Sylvén.

Medarbetarna kommer också att få ta del av vinsten som förutom av blommor och diplom består av en studieresa.

Övriga nominerade boende var Österbo, Ametisten och Åsbacka.

Förutom kvalitetspriset delades det även ut diplom och blommor till Vardagas 100-klubb, de boenden som nått 100 procent kundnöjdhet i Socialstyrelsens brukarenkät. Dessa är Gabriels gård i Sollentuna, Möjetorp och Kastanjen i Linköping, Mälarhem i Västerås, Höstfibblan i Täby, Nibblegården i Lund, Vickan i Kungsbacka och Söndagsgården i Farsta.

alla nominerade kvalietspris 100klubb

Dela eller skriv ut sidan: