Villa Vallonen växer fram på Södertull i Gävle

I februari 2017 ska Vardagas nya äldreboende Villa Vallonen i Gävle stå klart. Redan nu i september kan man börja skönja hur byggnaden kommer att se ut. Väggar och tak är på plats, stora fina balkonger växer fram och byggarbetet pågår för fullt.

Verksamhetschef Ulrika framför bygget av Villa Vallonen

Verksamhetschef Ulrika Haglund framför bygget av Villa Vallonen i Gävle.

Boendet får tre våningar och ligger på Vallongatan på Södertull i Gävle. Det får 54 platser för personer med demenssjukdom, fördelat på sex avdelningar om nio lägenheter vardera. Varje avdelning får ett kök och gemensamma utrymmen.

Fokus på aktivitet

− Vi kommer att ha fokus på aktiviteter anpassade för personer med demenssjukdom. Bland annat blir det ett litet spa med hår- och fotvård, berättar Ulrika Haglund, som blir verksamhetschef för Villa Vallonen. Hon har varit med länge i Vardaga, ända sen dåvarande Svensk äldreomsorg tog över sina första äldreboenden på entreprenad i Gävle 2002. För närvarande är hon verksamhetschef på Vardagas boende på Sjätte Tvärgatan 26.

Behovet av platser på äldreboenden i Gävle är stort, liksom på så många andra orter ökar andelen äldre och därmed omsorgsbehovet. Det byggs flera nya boenden just nu, varav Villa Vallonen är ett.

Nära till centrum

Villa Vallonen ligger i ett mindre grönområde på Södertull, nära stadskärnan.

− Det är ett bra och lugnt läge, på bekvämt avstånd exempelvis för anhöriga som jobbar i stan och vill passa på att besöka sina närstående på väg hem från jobbet, säger Ulrika Haglund.

Villa Vallonen blir Vardagas första boende i egen regi i Gävle. De som finns idag drivs på entreprenad. Samarbetet med kommunen har fungerat bra genom alla år och Ulrika Haglund ser fram emot fortsatt god samverkan på det nya boendet.

Vill du veta mer om Villa Vallonen?  

Kontakta verksamhetschef Ulrika Haglund, ulrika.haglund@vardaga.se

Dela eller skriv ut sidan: