Ung Omsorg på våra boenden

Ung man sitter vid bord äldre man mittemoet

Normalt kommer en grupp med sex ungdomar och umgås samt har aktiviteter i ett par timmar. Mycket tid går givetvis åt till samtal. Kanske vill man dela med sig av sina erfarenheter och få höra när de yngre berättar om sina liv. Tillsammans med Ung Omsorg kan man till exempel lära sig att skicka SMS och e-post — om man inte redan använder det, så klart. Andra aktiviteter ungdomarna erbjuder är:

  • Sång, musik, allsång
  • Bakning, matlagning
  • Högläsning i bok eller tidning
  • Sällskapsspel
  • Promenader, boule och andra utomhusaktiviteter
  • Målning eller något annat kreativt

På äldreboenden från norr till söder

Idag är Ung Omsorg knutna till ett stort antal av våra äldreboenden, från Trelleborg till Haparanda. Tanken är att de är samma ungdomar som besöker ditt boende - just för att kunna lära känna varandra lite djupare.

Överväldigande intresse från ungdomarna

Antalet ungdomar som söker sig till Ung Omsorg är väldigt stort. Tiden hos oss på Vardaga är ett meningsfullt extrajobb som ger nya, värdefulla relationer och erfarenheter för hela livet. Många äldre blir som en extra mor- eller farförälder till de yngre. För många unga är det dessutom ett sätt att prova sitt intresse för jobb inom vård och omsorg.

Unikt samarbete mellan Vardaga och Ung Omsorg

Vi på Vardaga är huvudpartner till Ung Omsorg. Tack vare det omfattande samarbetet har Ung Omsorg snabbt kunnat utveckla sitt erbjudande.

Dela eller skriv ut sidan: