Ånestad

Ridhusgatan 2 A-C, 587 35 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 2
24
DLadda ner faktablad (PDF)

Lugnt äldreboende med dina önskemål och behov i fokus

Välkommen till anrika Ånestad som ligger i ett lugnt villaområde med natursköna omgivningar. Hos oss får du bo i en trevlig lägenhet med närhet till såväl butiker och service som fina promenadstråk längs med Tinnebäcken.

På Ånestad är vi måna om att du ska ha det bra och känna dig som hemma. När du flyttar in hos oss får du din egen kontaktman som har det extra ansvaret för att dina önskemål och behov blir tillgodosedda. Du väljer själv när du vill stiga upp på morgonen, när du vill äta och vilka aktiviteter du vill delta i.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ånestad

Fysisk miljö och faciliteter

Ånestad är beläget på en kulle med uppväxta stora träd utanför och fina gräsmattor. I närheten finns också fina promenadvägar längst med Tinnebäcken. Huset är i två våningar. Den ursprungliga byggnaden som idag används som gemensamhetsutrymme byggdes i

början av 1800-talet. År 1996 byggdes två flyglar med handikappanpassade lägenheter och Ånestad invigdes.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider.

På övre våningen finns två mindre och en stor balkong. I anslutning till bottenvåningen finns en stor altan där du bland annat kan njuta av trädgårdsarbete på någon av våra odlingslotter. Strax utanför huset finns tillgång till flera trevliga gräsytor med parksoffor och sommarmöbler.

Enkellägenheterna är cirka 35 kvadratmeter och dubbellägenheterna är cirka 45 kvadratmeter. Lägenheterna är utrustade med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Du får också ditt eget förråd. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Kostnadsfri bilparkering finns utanför Ånestad och det är nära till goda bussförbindelser.

Frisör och fotvårdsspecialist besöker Ånestad regelbundet. Det är nära till en mataffär och en kvarts promenad från oss finns ett mindre affärscentra.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi tar gärna promenader eller vistas i vår trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagen

Medarbetare

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Ridhusgatan 2 A-C
587 35 Linköping