Ekbacken

Ekbacksgränd 6A, 172 37 Sundbyberg Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
58
DLadda ner faktablad (PDF)

Ett hem nära naturen

Välkommen till Ekbackens äldreboende som ligger i en grön oas mitt i småstaden Sundbyberg utanför Stockholm. Ekbacken tar emot dig som har en demenssjukdom eller en kropp som börjat strejka. Här får du bo i en trygg och hemlik atmosfär där vård och service utgår från just dina behov och önskemål. Vi har lång erfarenhet av att ge vård, omsorg och service. Vi har regelbundna besök av ungdomar från Ung Omsorg som sätter extra guldkant på tillvaron.

Vi driver Ekbackens äldreboende på uppdrag av Sundbybergs stad. Det innebär att det är Sundbybergs stad som beslutar om vem som kan få möjlighet att bo på Ekbacken samt över avgifter för hyra, mat och omvårdnad.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ekbacken

Ekbacken består av ett hus med flera plan. På varje plan finns en gemensam matsal och sällskapsrum. Varje plan har också en egen altan.

Din egen lägenhet är utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Ekbacken ligger i Sundbyberg utanför Stockholm. Här finns goda kommunikationer med såväl buss som t-bana, tvärbana och pendeltåg.
Det är nära till butiker och annan service i Sundbyberg. Ekbacken har ett bibliotek som vissa dagar är bemannat med bibliotekarie från Sundbybergs bibliotek. Det finns möjlighet att låna böcker och även ljudband och filmer. Ekbacken har en restaurang som är öppen måndag-fredag, där kan du också handla dagstidning och lite annat smått och gott.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och rörelseaktiviteter. Vi har filmvisning i vår samlingssal och olika kyrkliga samfund kommer hit och har andakter. Vi gör även utflykter.

Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagenger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen

På Ekbackenfinns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Ekbacksgränd 6A
172 37 Sundbyberg

Ekbacken på Instagram

  • Boende, närstående och personal från Ekbackens alla hus inbjöds till en stund för eftertanke inför Alla Helgons Dag med en ljuspromenad i trädgården. Tack till Ung Omsorg-teamet som skapade (och plockade ihop) det scoutinspirerade spåret #vardaga #vardagaekbacken #ekbackenvardaga #ungomsorg
  • FN-dagen firad med goda bakverk från olika länder #ekbackenvardaga #vardagaekbacken #vardaga
  • Alla husen på Ekbacken höststädar trädgården och grillar korv tillsammans. Lite kulet men en varm stämning! #ekbackenvardaga #vardagaekbacken #ekbacken #vardaga
  • Fredagsfrukost #ekbackenvardaga #vardagaekbacken
  • Fredagsmys #vardagaekbacken #ekbackenvardaga #vardaga
  • Balkongen på plan 4 har blivit växthus. Här är fint nu när sommarcaféet har blivit höstcafé.#ekbackenvardaga #vardagaekbacken #vardaga
43aa19a155fa2bb2f3d6cea40adac3f5,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,