Gabriels gård

Ribbings väg 28, 192 52 Sollentuna Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 2
Ja 20
DLadda ner faktablad (PDF)

Tryggt och modernt boende för äldre med demenssjukdom

Gabriels gård är en del av det nybyggda boendet Edsbergs äldreboende och ligger alldeles i närheten av Edsbergs centrum i Sollentuna. Gabriels gård har 20 lägenheter som är fördelade på två demensavdelningar.

På Gabriels gård ser vi närstående som en ovärderlig resurs och vi vill understryka att deras insatser alltid välkomnas. Vi hoppas att alla ska känna sig välkomna till Gabriels gård och vi tar tacksamt emot synpunkter som kan förbättra vårt arbete. På Gabriels gård anordnas sång- och musikstunder samt promenader.

Ung Omsorg

Vi samarbetar med Ung Omsorg som kommer och umgås med dem som bor på Gabriels Gård en dag per vecka. Mat och måltider är en av dagens höjdpunkter och Gabriels Gård fick 2017 pris för Sollentunas bästa dukning.

Demensakademin

Gabriels gård är certifierat enligt Demensakademin, ett koncept för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom som bland annat innehåller utbildning och vägledning för medarbetare samt stöd till närstående.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gabriels gård

Fysisk miljö och faciliteter

Varje avdelning har ett gemensamt kök och ett vardagsrum med TV för samvaro och måltider. Båda avdelningarna har balkong och det finns trädgård.

På Gabriels gård bor du i en egen lägenhet med dina egna möbler och andra kära ting omkring dig. Du har eget litet kylskåp och diskbänk i din lägenhet. Badrummet är stort och öppnas med skjutdörr som är platsbesparande. Din egen lägenhet är ca 31 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Gabriels Gård ligger i ett trivsamt bostadsområde i Edsberg i Sollentuna. Bilparkering finns i anslutning till boendet. Det finns butiker i närområdet. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

På Gabriels gård anordnas sång- och musikstunder samt promenader. Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, bingo, olika spel, träning, utflykter, frågesport och gymnastik. i vår trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete.

Vi har också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid. På Gabriels gård finns en anhörigpärm där viktig information finns att tillgå.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta. 2017 fick Gabriels gård pris för Sollentunas bästa dukning.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagenger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen

Medarbetare

På Gabriels Gård finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Ribbings väg 28
192 52 Sollentuna

Gabriels gård på Instagram

  • God jul önskar gabriels gård!
Denna julaftons morgon har vi traditionsenligt  Lennart här som sjunger julsånger, och Gabriels gårds egna små tomtenissar som bjuder på glögg och pepparkakor! ❤🎁❄
#vardaga #jul #julafton
  • 4e advent närmar sig! Idag blir det julbingo! #vardaga
  • Nu är granen på plats! #julstämning🎄
  • Idag har vi byggt pepparkakshus, och nu på eftermiddagen har vi andakt med Edsbergskyrkan! 😊#vardaga #andakt
  • Idag är Mikael Edfelt i kajutan och sjunger julmusik! 😊 tack!
#vardaga #musik #jul
  • Idag tackar vi personal, boende och anhöriga för vår otroligt trevliga grötlunch i kajutan! 😊
#vardaga #jul #gröt