Hallen

Lövgatan 43-45, 169 32 Solna Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 7
69
DLadda ner faktablad (PDF)

Hallen ligger beläget i ett lugnt kvarter i Råsunda i Solna norr om Stockholm, med gott om grönområden som inbjuder till promenader. Boendet har profilerat sig inom mat och dryck.

I huset finns flera olika enheter: korttidsboende, enheter med omvårdnadsboende varav två med inriktning på demens, dagverksamhet med inriktning demens samt en funktionsbevarande dagverksamhet.

Hallen har två stora uteplatser omgivna av lummig grönska och doftande kryddrabatter med salvia, timjan och lavendel. I bokcafét kan man låna böcker och bjudas på underhållning. I huset finns också restaurang, frisör, och fotvård.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hallen

Alla lägenheter och rum har stora fönster och är ljusa, luftiga och lättmöblerade. De är utrustade med en höj- och sänkbar säng och ett stort handikappvänligt badrum med dusch och wc.

Lägenheterna har dessutom kylskåp, och vissa lägenheter har en fransk balkong. Du möblerar ditt rum eller lägenhet med egna möbler och andra kära ting.

På varje enhet finns ett trivsamt allrum med TV och gemensam matsal. Varje våningsplan har två stora gemensamma balkonger där man kan äta lunch eller ta sitt eftermiddagskaffe när vädret tillåter.

I närområdet finns affärer, restauranger och buss-, tunnelbana- och tågkommunikationer.

Målet för oss som arbetar på Hallens äldreboende är att du ska få den bästa möjliga omsorgen anpassad efter dina egna behov. Maten, miljön och aktiviteterna utgår från de boende och deras historia. Aktiviteter erbjuds varje dag.

Många av boendets aktiviteter är kopplade till mat och måltider, då detta även är verksamhetens tema. En av de aktiviteter som sker är Hallens hemlagade, som sker varje tisdag. Denna ansvarar Jasmin Matinzadeh, dietist och matinspiratör, samt Sheida Yasini, undersköterska som arbetar extra mycket med mat och måltider tillsammans med Jasmin för. Tillsammans tar de fram en välfylld agenda på aktiviteter med koppling till mat och dryck.

Vi har genom Solna Stad fått möjlighet att profilera oss inom mat och dryck. Vi är mycket glada för denna profil och kommer att göra allt för att våra boende ska bli nöjda.

En viktig del för Hallen är att våra boende ska få uppleva matglädje genom att känna gemenskap, dofter, smaker och att måltiderna är goda, anpassade för våra äldre och ger ett bra energi- och näringsintag. Matglädje bidrar till en god hälsa och livskvalitet.

Måltiderna anpassas efter den enskildes behov och önskemål där vi serverar två luncher och middags alternativ varje dag. Grönsaker, dryck, smör och bröd serveras alltid till måltiden och till lunchen serveras även efterrätt.

Förutom svenska talar våra medarbetare arabiska, engelska, finska, persiska, spanska och tigrinya.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Lövgatan 43-45
169 32 Solna