Visa alla bilder

Högalid

Klörupsvägen 83, 241 56 Trelleborg Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 4
40
DLadda ner faktablad (PDF)

Tryggt och modernt boende med fokus på umgänge och aktiviteter

Högalid har en hemlik miljö med en modern inriktning, huset ligger i ett lugnt och trevligt villaområde i norra delen av Trelleborg. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på aktiviteter för våra boende.

På Högalid finns nytänkande och stora ambitioner. En vilja och tro på att vi verkligen kan bli, och kanske redan är, ett av Sveriges bästa äldreboende och en av landets trevligaste arbetsplatser.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Högalid

Fysisk miljö och faciliteter

Högalid byggdes 2009. Huset är byggt i två plan, totalt bestående av 4 avdelningar med 10 lägenheter på vardera avdelning.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns en härlig gemensam innergård och tre stora uteplatser.

Din egen lägenhet är drygt 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet med dusch och toalett är rymligt. Trygghetslarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker. Detta skapar trivsel och trygghet.

Kommunikation och service

Högalid ligger i ett trivsamt bostadsområde i norra delen av Trelleborg. Det finns bussar som kör precis utanför och en liten bit ner på gatan ligger en närbutik som har det mesta. Bilparkering finns i anslutning till boendet. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Bland de aktiviteter som ägt rum på Högalid så vill vi till exempel nämna; läger vid Snogeholmssjön med övernattning, deltagande i Trelleborgsloppet med pimpade rullstolar, tutor och Vardagaflaggor, besök på badhus och 10-kamp där vinsten blev ett mysigt restaurangbesök för hela enhetens boende och personal.

Utöver detta har vi vår årliga julmarknad och vi uppmärksammar alla högtider och andra festligheter såsom Nobelmiddag, Mårten och Alla hjärtans dag.

Vi tar gärna promenader i den fina parken rakt över vägen eller vistas i vår trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete för den som så önskar.

Varje vecka erbjuds de en stund tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Vid behov erbjuder vi alternativa rätter till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag.


Läs mer om den goda dagen

Medarbetare

När du flyttar in på Högalid får du en egen kontaktman. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

För att vi sedan ska kunna ge dig den vård du behöver och önskar finns det personal dygnet runt att tillgå. Vi har undersköterskor med olika specialistkompetenser såsom måltider, aktiviteter och kvalitet. Vi har en verksamhetschef och två gruppchefer som ansvarar för enheten.

Det är alltid du som boende som avgör hur vården kring dig ska bedrivas. Vår viktigaste utgångspunkt är att du trivs och känner dig trygg hos oss samt att du alltid får ett gott bemötande.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Klörupsvägen 83
241 56 Trelleborg