Välkommen på glöggmys hos oss på Höstfibblan

Torsdagen den 5 december klockan 15–17.
Titta på våra lokaler och träffa våra medarbetare.

Välkommen på glöggmys hos oss på Höstfibblan

Ta chansen att träffa oss och titta på våra lokaler. Vi berättar gärna mer om vår äldreomsorg och hur vi arbetar för trivsel, trygghet och gemenskap. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. Ta gärna med närstående eller vänner.


Datum och tid: Torsdagen den 5 december klockan 15–17
Plats: Korsvägen 28, 183 38 Täby


Anmäl dig här


Det går också bra att anmäla sig på telefon: 0200-81 02 01


Läs mer om hur Vardaga behandlar dina personuppgifter.
Visa alla bilder

Höstfibblan

Korsvägen 28, 183 38 Täby Öppna vägbeskrivning

Egen regi 2
Ja 20
DLadda ner faktablad (PDF)

Litet och hemtrevligt äldreboende centralt i Roslags Näsby, Täby

Höstfibblan är ett litet äldreboende med bara 20 lägenheter. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på måltiden och aktiviteter. Vi har återkommande och uppskattade underhållare som kommer till oss.

Plats på Höstfibblan

Höstfibblan erbjuder bara permanent boende. Är du intresserad av att bo hos oss? Praktisk information om hur du söker plats på äldreboenden hittar du här på Vardaga.se.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Höstfibblan

Fysisk miljö och faciliteter

Höstifibblan ligger på bottenvåningen i ett bostadshus, centralt i Roslags Näsby. Varje lägenhet har egen uteplats eller balkong. Vi har även en stor gemensam uteplats där vi tillbringar mycket tid under det varma halvåret. Vi har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider.

Lägenheterna har olika storlekar från 32 till 46 kvadratmeter och är utrustade med trinettkök med kylskåp samt garderob eller klädkammare. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Höstfibblan ligger i ett trivsamt bostadsområde i Roslags Näsby, Täby. Det är nära till Roslagsbanan och bussar. Det ligger små butiker närområdet. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Under sommarhalvåret sitter vi gärna ute och där det finns möjlighet att hjälpa till med lite trädgårdsarbete i våra planteringsbänkar

På söndagarna har vi besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron. Höstfibblan har ett uppkopplat Wifi för boende och närstående.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid. På Höstfibblan har vi återkommande höst- och vårfest då vi bjuder in närstående att äta tillsammans med oss. Då dukar vi upp en stor buffé och sitter tillsammans och njuter av måltiden.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta. Under sommarhalvåret grillar vi regelbundet.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.


Läs mer om den goda dagen

Medarbetare

På Höstfibblan finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, till exempel undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Korsvägen 28
183 38 Täby