Klippan

Lasarettgatan 34, 953 85 Haparanda Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 3
36
DLadda ner faktablad (PDF)

Stöd och omvårdnad centralt i Haparanda

Klippan ligger i centrala Haparanda. Här ger vi stöd och service till dig som är äldre och har ett omvårdnadsbehov. Du får bo i en egen lägenhet med tillgång till trevliga gemensamhetsutrymmen och vårdcentral samt kommunalt äldreboende i samma byggnad.

När du flyttar in har vi ett välkomstsamtal där vi tillsammans upprättar en omvårdnadsplan för dig. Planen står i fokus för det stöd du får och vi följer regelbundet upp den tillsammans, så att vi vet att du trivs och får den omsorg du behöver.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Klippan

Fysisk miljö och faciliteter

Klippan ligger centralt i Haparanda, i samma byggnad som bland annat vårdcentralen och kommunens äldreboende. På Klippan finns tre avdelningar. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns också en stor gemensam balkong.

Din egen lägenhet är utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Det är nära till tåg- och bussanslutning. Bilparkering finns i anslutning till Klippan. Butiker och service finns i centrala Haparanda.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

På Klippan har vi också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron. Vi samarbetar även med bland andra Vuxenskolan, kyrkan och NHR för att bredda utbudet av aktiviteter.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen

Medarbetare

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Lasarettgatan 34
953 85 Haparanda

Klippan på Instagram

  • Tårta från tacksamma anhöriga värmer alltid hjärtat!❤ #vardaga #vardagaklippan
  • #klippan#vardaga#fridfull jul#
  • Idag har vi bakat pepparkakor och en god doft spreds över avdelningarna. 🎄⭐🎁 #vardagaklippan #vardaga #pepparkakor #jul
  • Idag har vi haft julfest med sång och musik. Efteråt bjöds det på lussebullar och julstjärnor. 🎄🌟🎅#vardagaklippan #vardaga #jul
  • Idag bjöd familjecentralen på Lucia- och julfest. 🎅🎄🎁 #vardagaklippan #vardaga
  • Idag klär vi granen. 🎄🎅🔴🌟 #vardaga #vardagaklippan #jul #julgran