Visa alla bilder

Kristallgården

Armborstvägen 6, 125 44 Älvsjö Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 5
53
DLadda ner faktablad (PDF)

Hemlikt boende med dig i fokus

Kristallgården ligger centralt i Älvsjö, tre minuters promenad från centrum med butiker, bussar och pendeltåg. Vi erbjuder dagliga aktiviteter och goda möjligheter till utevistelse på balkong, uteplats eller i närliggande grönområden.

På Kristallgården bor du i en trygg och hemlik miljö, där vi ser till hela människan och dina behov står i fokus. Bemötande, omvårdnad och omtanke är honnörsord. Du får en personlig kontaktman som lär känna dig och dina vanor och ser till att omsorgen och aktiviteterna anpassas efter dina behov och önskemål. På boendet finns välutbildad personal och en sjuksköterska finns på plats dygnet runt för extra trygghet.

Vi värnar även om dig som närstående och du är alltid välkommen på besök. Vi har bland annat tillgång till en härlig innergård med lekplats för barnbarn eller andra småttingar på besök.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kristallgården

Fysisk miljö och faciliteter

Kristallgården ligger centralt i Älvsjö på gångavstånd finns grönområden med fina promenadstråk. Kristallgården har drivits på entreprenad av Vardaga sedan 2010. Avdelningarna finns på bottenvåningen och våning 1. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats och balkonger.

De egna lägenheterna är 25-48 kvadratmeter och utrustade med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Våra korttidslägenheter är fullt möblerade, här behöver du inte ta med några möbler.

Kommunikation och service

Kristallgården ligger centralt i Älvsjö, en kort promenad från centrum med butiker, bussar och pendeltåg.

På bottenvåningen finns en restaurang och hårfrisör. Fotvårdsspecialist och tandläkare kommer till boendet vid behov.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning, yoga och gymnastik. Varje eftermiddag finns möjlighet till utevistelse.

Var tredje vecka har vi pubafton där du kan koppla av med ett glas öl eller vin och småprata en stund. Minst en gång i månaden bjuder vi på underhållning med levande musik. På söndagarna har vi också besök av Ung Omsorg. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta extra guldkant på tillvaron.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen


Medarbetare

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Armborstvägen 6
125 44 Älvsjö