Möjetorp

Tallholmsvägen 117, 589 37 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader 3
Ja 21
DLadda ner faktablad (PDF)

Tryggt och modernt boende för yngre och äldre med somatisk- och demenssjukdom

Möjetorp är ett vårdboende i Hjulsbro/Linköping för äldre personer med både somatiska sjukdomar och demenssjukdom. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på måltider och aktiviteter för våra boende.

Möjetorps vårdboende erbjuder permanent boende på små avdelningar med ljusa gemensamma ytor där naturen finns utanför dörren.

I samma fastighet finns även ett servicehus med 16 lägenheter. Lunch kan intas i den gemensamma matsalen och man kan delta i flera olika aktiviteter i vårt stora allrum. Promenader, bingo, boule och fika i vår fina trädgård hör till de mest uppskattade aktiviteterna.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Möjetorp

Fysisk miljö och faciliteter

Möjetorps vårdboende är till största delen en markplansfastighet men har 3 vårdlägenheter på en andra våning. Servicehuset har 5 våningar med cirka 4 lägenheter på varje plan. Byggnaden är anpassad även för rörelsehindrade med asfalterade gångvägar och den smälter in i det omgivande bostadsområdet.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns en stor gemensam innergård med grillplats och boulebana.

Din egen lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Möjetorp ligger i ett trivsamt bostadsområde i anslutning till ett skogsområde. Det är nära till bussahållsplats. Bilparkering finns i anslutning till boendet. Det finns matbutik och restaurang i närområdet. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Aktiviteter

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi tar gärna promenader i den fina omgivningen eller vistas på vår uteplats där det finns en boulebana.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat och måltider

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Vi bakar ofta på avdelningar.

Vård och omsorg

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen


Medarbetare

På Möjetorp finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på Möjetorp är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Tallholmsvägen 117
589 37 Linköping

Möjetorp på Instagram

  • 🎵Musikunderhållning i fritiden🎶
  • 🇸🇪Vi firar svenska dagen 🇸🇪Ha en bra nationalsdag på er alla från oss på Möjetorp💐
  • Vi firade pingstdagen med hembakat tårta.☀️🎂
  • Stort grattis till vår fina boende som idag blev hela 94år! 🎂🌹
  • Idag blev det chokladprovning, 🍓🍓 var favoriten.🍫☕️ #choklad #jordgubbar #vardga #möjetorp #hejdåpåsken  #hejvåren
  • Kvällsmys❤️