Nymilen

Tunnlandsvägen 89-95, 168 36 Bromma Öppna vägbeskrivning

Egen regi 5
Ja 45
DLadda ner faktablad (PDF)

Tryggt och ombonat boende för äldre med demenssjukdom eller somatisk sjukdom.

Nymilen är ett mysigt boende i västra Stockholm för äldre personer i behov av god omvårdnad, vi vänder oss till personer med somatisk sjukdom eller med demenssjukdom. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet. Stort fokus läggs på de individuella önskemålen där vi anordnar aktiviteter för våra boende där så många som möjligt ska kunna delta och känna sig välkomna. Vi har dagligen flera olika aktiviteter att erbjuda till exempel uppskattade underhållare som sjunger och dansar, bakning eller frågesport.

Nymilen erbjuder lägenheter för permanent boende.

Vi välkomnar boende från hela landet.Du har enligt lag rätt att ansöka om äldreboende i vilken kommun du vill. Du som har ett biståndsbeslut om äldreboende får då vända dig direkt till den kommun dit du vill flytta som är skyldig att behandla din ansökan i kommunen.

Du som bor i en kommun som tillämpar LOV (lagen om valfrihet) kan välja vilket boende du önskar bo på i din kommun. Kontakta din biståndshandläggare om vad som gäller i din kommun.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Nymilen

Nymilen ligger i ett enplanshus som invigdes 2009. Byggnaden smälter in i den omgivande bebyggelsen och ligger vid Brommaplan.

Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplatser samt en Vinterträdgård som vi nyttjar till alla möjliga händelser och event.

Din egen lägenhet är ca 35 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp och garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Nymilen ligger i ett trivsamt bostadsområde vid Brommaplan i anslutning till en fin skog. Det är nära till tunnelbana och bussar. Bilparkering finns i anslutning till boendet. Vid Brommaplan finns bland annat apotek, bank, bibliotek, vårdcentraler, mataffärer och konditori. Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi tar gärna promenader i vår fina närmiljö eller vistas i vår trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete eller bara njuta av en fika under parasollet.

På söndagarna kommer Ung Omsorg till oss på Nymilen. Det är ungdomar som kommer till boendet på helger och lov för att umgås med de äldre och sätta guldkant på tillvaron. De anordnar aktiviteter som de själva planerar in tillsammans med de boende.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen

På Nymilen finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på Nymilen är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Tunnlandsvägen 89-95
168 36 Bromma

Nymilen på Instagram

  • Ikväll bjöd vi närstående och boende på smakprover av vår fantastiska mat. Morot-och kokosmjölkssoppa med chili och koriander, nybakat bröd, fiskgratäng med sås på kräftstjärtar och potatis, ostpaj med gubbröra, sallad och avslutade med en hemmagjord lingonmousse och kaffe #detskavaragottattbligammal #vardaga #nymilen
  • Dukningen är påplats inför dagens närståendemöte, findukning som vi använder till våra boende vid högtider och fester #vardaga #nymilen
  • Hela huset lagar mat inför kvällens närståendemöte #vardaga #nymilen
  • Korsord på avd Gustav #Nymilen #Vardaga
  • Idag serveras pannkakstårta efter ärtsoppan #vardaga #nymilen
  • Utflykt till frisören idag ✂️#vardaga #nymilen
7899989e9dbe31bed1cb9b07cbf3d43c6666666666666666