Visa alla bilder

Slottsovalen

Farsta slottsväg 3, 134 40 Gustavsberg Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
41
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende vid Farstaviken, Gustafsberg

Slottsovalens äldreboende ligger mycket vackert nära vattnet i Farstaviken och på promenadavstånd till Gustavsbergs centrum. Slottsovalen är ett äldreboende med inriktning demens med 41 lägenheter i markplan.

Slottsovalens äldreboende har en fin och trevlig trädgård där våra boende kan vistas och umgås. Dessutom är äldreboendet omgivet av en vacker natur där vi tillbringar mycket tid. På Slottsovalen har vi många uppskattade aktiviteter där vår härliga omgivning ofta nyttjas.

 

 

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Slottsovalen

Slottsovalen består av 41 lägenheter med eget badrum. Vi tar emot äldre med demenssjukdom. Varje lägenhet har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du som du själv vill.

I varje paviljong finns ett stort och hemtrevligt allrum med utgång till den fina innergården och en uteplats.

Vi erbjuder dagliga gruppaktiviteter men också individuella och spontana aktiviteter. Varje vecka ordnar vi QiGong, högläsning, spa, målarverkstad, gymnastik och promenader med mera. Vi bjuder in till att fira högtider och uppmärksammar även våra olika årstider med trevliga evenemang och utflykter. Vi samlas ofta vid grillplatsen då vädret tillåter och grillar korv, sjunger och umgås. Pubaftnar har vi året runt!

På Slottsovalen vill vi att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Du får gärna delta i de flesta moment under matlagningen, såsom att duka eller röra i en sås. Konceptet ger en hemlik och igenkännande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar aptiten.

Maten planeras, tillagas och bereds på boendet. Undantaget är de måltider som innehåller obehandlat kött, fisk eller fågel. Dessa livsmedel förbereds i tillagningskök innan det värms upp och bereds i boendets enhetskök.

Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö och äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Frukost, lunch och middag liksom fika/mellanmål serveras dagligen och till lunchen serverar vi efterrätt. Det är vanligt att medarbetare bakar till fikastunden.

Förfrukost och nattmål erbjuds om du önskar och har behov för det och vi anpassar kosten om särskilda behov finns. Exempelvis erbjuder vi fettreducerad-, glutenfri-, laktosreducerad- och proteinreducerad kost.

Vi tar till oss dina synpunkter gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att påverka.

Vi ger god service och bemöter de boende med omtanke och värme. Vi har demens som profil och utgår alltid från den enskilda individen och dennes önskemål och behov.

Den egna hemmiljön ligger till grund för vårt arbetssätt och vi agerar alltid som gäst i ditt hem. Alla boende har en utsedd kontaktman och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Undersköterskor finns på plats dygnet runt och arbetsterapeut och sjukgymnas finns tillgänglig i verksamheten varje vardag.

Demens

Slottovalen har demens som profil. Vi arbetar engagerat för att erbjuda dig god livskvalitet. Vi satsar mycket på aktivitet och utevistelse och vår vackra slottsmiljö och naturen runt omkring bidrar också till välmående och vi erbjuder vällagad och god mat. Självklart är vården och omsorgen grunden för din vistelse hos oss och därför har vi kompetent och duktig personal.


Läs mer om den goda dagen

Karta och adressinformation

Besöksadress
Farsta slottsväg 3
134 40 Gustavsberg