Tryggheten

Himlabacken 5B, 170 78 Solna Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
31
DLadda ner faktablad (PDF)

Tryggheten är ett vård- och omsorgsboende som ligger i Bergshamra, Solna, i närheten av Brunnsviken. Äldreboendet har en djurprofil och satsar dessutom mycket på aktiviteter för de boende.

Tryggheten har 31 lägenheter med ljusa färger, stora fönster, kök och helkaklade badrum. I huset finns frisör, fotvård, minilivs och en badanläggning med simbassäng och bastu. Många fina promenadstråk finns i området.

Terapihund, zebrafinkar och fiskar

Vårt äldreboende har en djurprofil och vi får besök två ggr veckan av en terapihund. De boende får någon att klappa om och prata med, någon som alltid är glad. Vi har även andra djur, som t ex katter, fiskar och fåglar.

Lust till aktivitet

På Tryggheten finns ett stort engagemang och en stor kunskap kring aktiviteter. Aktiviteter utgår från den enskilda personens vanor och val. Tryggheten arbetar metodiskt för att locka fram personliga intressen och önskemål.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Tryggheten

De 31 lägenheterna är fördelade på tre enheter. Varje enhet har en matsal och ett allrum med TV. Det finns både ettor och tvåor mellan 46-62 kvm.

Alla lägenheter har ljusa färger, stora fönster och ett stort handikappvänligt, helkaklat badrum med dusch och WC. Lägenheterna har en köksavdelning med kyl och frys och antingen egen eller fransk vädringsbalkong. Du får möblera med egna möbler och andra kära ting. Säng och madrass ingår.

Det finns två stora gemensamma balkonger och en lite mindre. På de stora balkongerna brukar vi ordna midsommarlunch. Vid vackert väder äter vi också vardagslunch ute på balkongen och fikar. Det finns en lugn innergård med körsbärsträd där vi ordnar grillfester och storfika.

På Tryggheten arbetar vi med att locka fram de äldres egna önskemål om aktiviteter. Kontaktmännen ser även till att göra små dagsutflykter med sina boende.

Vanliga aktiviteter är korsord, frågesport, bollgymnastik, akvarellmålning, spel och utevistelse i form av promenader eller fika på innergården.

Samarbeten

Vi samarbetar med Svenska kyrkan och Pingstkyrkan, de besöker oss regelbundet, håller andakter och en gång i månaden går vi till kapellet här intill och har gudstjänst. Våra volontärer leder avstressande Tai Chi-pass och har högläsning och schackspel.

Underhållning

Vi har regelbunden underhållning med trubadurer och musikkörer. På "fredagsfikat" som är ett storfika, fylls lokalerna med musik och allsång där dina närstående är välkomna att delta.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Himlabacken 5B
170 78 Solna