Ullstämma

Stenåldersgatan 8, 589 51 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
28
DLadda ner faktablad (PDF)

Bo kvar hemma så länge du önskar

Ullstämma erbjuder olika former av stöd och service inom hemtjänsten på uppdrag av Äldrenämnden i Linköpings kommun. Vi erbjuder hemtjänst under dygnets alla timmar.

Det finns 28 servicelägenheter, varav 22 är avsedda för dig som är äldre och har ett omvårdnadsbehov och 6 är anpassade för dig som är yngre och har en funktionsnedsättning. Vårt stöd syftar till att du ska få ett så självständigt liv som möjligt och kunna bo kvar hemma så länge du önskar.

I den gemensamma restaurangen kan du äta lunch tillsammans med dina grannar och i våra olika fritidslokaler ordnar vi aktiviteter som du är välkommen att delta i.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ullstämma

Ullstämma är fint beläget med vacker natur runt knuten. Runt oss finns trevliga promenadvägar och strövområden i skog och mark, men även vacker småhusbebyggelse. I den gemensamma restaurangen kan du äta lunch tillsammans med dina grannar. Vi har olika fritidslokaler där vi ordnar aktiviteter som social samvaro, bakning eller matlagning.

Utanför restaurangen finns en stor altan där du kan sitta och njuta med en kopp kaffe eller bara umgås.

Din egen lägenhet är utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm finns. Har du behov av arbetstekniska hjälpmedel provar vår arbetsterapeut ut dem och beställer dem innan du flyttar in. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Bussen stannar strax utanför servicehuset och bilen går att parkera på gatan utanför.

Dagligvarubutik finns i närheten. Övrig service finns på Ekholmens köpcentra som ligger några kilometer från oss.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Varje vecka har du som bor på servicehuset och du som har tillgång till hemtjänst hos oss också möjlighet att delta i ett varierat utbud av aktiviteter. Det är Lean Link som ansvarar för aktiviteterna genom Linköpings kommun. Det kan till exempel vara gudstjänst, högläsning, underhållning och bakning samtl promenader och utflykter för sig som fått biståndsbeslut.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. På Ullstämma serverar vi en gemensam lunch. Övriga måltider serveras eller lagas i din egen lägenhet.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Stenåldersgatan 8
589 51 Linköping

f350ffa3bb19468f2c400da3d0b720bcYYYYYYYYYYY