Villa Basilika

Basilikagränd 1, 135 36 Tyresö Öppna vägbeskrivning

Egen regi 7
63
DLadda ner faktablad (PDF)

Äldreboende med fokus på djur och natur

Villa Basilika är ett välplanerat, nybyggt äldreboende, där vi välkomnar alla men särskilt dig som vi tror har ett stort intresse för djur och natur. Hundar är varmt välkomna att flytta in med husse eller matte, eller att komma på regelbundna besök om det passar bättre. Höns kommer att finnas i vår trädgård. Vi kommer tillsammans med de boende att sköta om dem och ta till vara äggen som värps. De passar perfekt i en omelett eller sockerkaka – precis som på övriga Vardagaboenden lagar vi nämligen maten själva enligt vårt omtyckta koncept Mat som hemma.

Boendet ligger centralt beläget i Tyresö med plats för 63 boende med demenssjukdom.

Varmt välkommen till Villa Basilika från och med februari 2018! Vi välkomnar boende från hela landet. Du har enligt lag rätt att ansöka om äldreboende i vilken kommun du vill. Du som har ett biståndsbeslut om äldreboende får då vända dig direkt till den kommun dit du vill flytta som är skyldig att behandla din ansökan i kommunen.

Du som bor i en kommun som tillämpar LOV (lagen om valfrihet) kan välja vilket boende du önskar bo på i din kommun. Kontakta din biståndshandläggare om vad som gäller i din kommun.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Basilika

Villa Basilika ligger i ett lugnt bostadsområde, cirka 15 minuter från Tyresö Centrum. Boendet är möblerat utifrån Vardagas boendekoncept. Det har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.

Varje avdelning har gemensamt kök där man kan äta och laga mat tillsammans, samt vardagsrum. På entréplan finns en mysig lobby. På Villa Basilika finns tillgång till gratis trådlöst nätverk för dig och dina anhöriga. Villa Basilika har gemensamma balkonger på våningsplanen samt uteplats och trädgård med hönshus.

Din egen lägenhet är ca 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp samt garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

Det är cirka 5 minuters promenad från Villa Basilika till närmaste busshållplats. Därifrån är det knappt 10 minuter med buss till Tyresö Centrum. Bilparkering finns vid boendet.

Frisör samt fotvårdsspecialist kommer att besöka Villa Basilika regelbundet, så att du kan boka in en tid när det passar dig.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Aktiviteter vi gör tillsammans kan vara pyssel, bakning, musikunderhållning, sång och musik, bingo, olika spel, träning och gymnastik.

Vi tar gärna promenader i den fina parken eller vistas i vår trädgård, där det finns möjlighet att hjälpa till med trädgårdsarbete och djurmatning.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig.

Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten. Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Basilikagränd 1
135 36 Tyresö

Villa Basilika på Instagram

  • Vi fortsätter fika hembakt. Här är dagens äppelkaka som serverades med vaniljsås. #baka #hembakt #fika #vardaga #äldreomsorg #vardagasverige
  • På Villa Basilika lagar vi maten själva och här ser ni ett exempel på en av våra menyveckor. #mat #vardaga
  • Vi fortsätter servera hembakt och idag finns två sorter att välja på! #hembakt #baka #äldreomsorg #vardaga
  • Idag har regionchef Christina hängt tavlorna på vår konstvägg i lobbyn. Det är @slottstudion som är först ut och vi återkommer med datum för vernissage! #konst #fotokonst #konst #villabasilika
  • Alla hjärtans dag ska så klart firas stort, idag är det vår aktivitetsansvarige Moa som bakat. Och vilken kaka sen, tack Moa! #vardaga #villabasilika #allahjärtansdag #hembakt #tårta #tyreso #äldreomsorg
  • Nybakat till våra boende och medarbetare idag! Tack Anna och Lina för fantastiska semlor👌! #semlor #hembakat #fettisdagen
408eacd8879ba4244866127af37b197211111111111