Villa Dalénum

Agavägen 58, 181 55 Lidingö Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
65
DLadda ner faktablad (PDF)

Nybyggt äldreboende på Lidingö

I november 2018 öppnades ett nytt äldreboende på ”hälsans ö” -  Lidingö. Villa Dalénum (tidigare Dalénum Plaza) har plats för 65 personer över 65 år med biståndsbeslut. Boendets inriktning är mat, måltidsupplevelse, utevistelse och hälsa.

Det nya äldreboendet ligger på Lidingös södra strand i området Dalénum. Här har den gamla AGA-fabriken med Gustav Daléns historia blivit ett industrihistoriskt minnesmärke. Här blir nu en modern och levande stadsdel med attraktiva bostäder, kontor, butiker och restauranger.

Hälsa som tema

Vardagas omsorgsfilosofi bygger på det friska och vi ser möjligheterna. Det innebär att vi ser människan bakom ålderns siffra, sjukdom och ohälsa men tillgodoser självklart alla medicinska behov. Temat för boendet är mat, måltidsupplevelse, utevistelse och hälsa. Detta återspeglas bland annat i att boendet har ett eget tillagningskök, tillgång till gym och en fin takterrass som gör det enkelt att komma ut året runt.

Hälsa står även i centrum och har påverkat boendets inredning, den dagliga verksamheten liksom aktivitetsutbud. Här erbjuds dagliga varierade aktiviteter, små som stora, året runt. Vi vet att fysisk aktivitet och utevistelse är bra för hälsan, likväl som god mat och trevligt umgänge. Därför är det en del av de boendes vardag.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Dalénum

Vi förverkligar morgondagens äldreomsorg redan i dag. Högst upp i den gamla AGA-fabrikens lokaler har det mycket attraktiva äldreboendet skapats. Vi har påverkat allt från fastighetsutformning till inredning, verksamhetsinriktning och dagliga aktiviteter. Allt för att du ska få det lilla extra på ålderns höst. Stora panoramafönster bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp.

Boendet har en egen terrass på det egna planet som fungerar som en plats där boende och anhöriga möts för att fira högtider, skapa gemensamma aktiviteter eller bjuda på underhållning - en guldkant i tillvaron. Från Dalénum Plaza finnas det hissar ned till de vackra promenadområdena i området. Här finns närhet till både hav och natur och goda kommunikationer.

Vårt fokus är på stimulans och aktivitet samt möjlighet till utevistelse. Ett sätt som främjar detta och som du som bor hos oss kan göra med din kontaktman eller en anhörig, är att cykla på vår side-by-side cykel. På så vis kan du uppleva de vackra omgivningarna genom en härlig aktivitet.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Agavägen 58
181 55 Lidingö