Öppnar Q3, 2019
Visa alla bilder

Villa Maria

Axeltorpsgatan 11, 254 48 Helsingborg Öppna vägbeskrivning

Egen regi -
60
DLadda ner faktablad (PDF)

Välkommen på föreläsning och visning torsdagen den 4 september kl 18: Sinne och minne på ålderns höst

Varmt välkommen till en föreläsning som ger svar på vanliga frågor kring åldrande och demenssjukdom. Föreläsningen hålls på vårt nybyggda äldreboendet Villa Maria som slår upp portarna i början av september.

Praktisk information

När: Torsdagen den 4 september klockan 18.00

Var: Villa Maria, Axeltorpsgatan 1, Helsingborg

Frågor: Kontakta oss gärna på 0200-81 02 01

Föranmälan: Nej, det behövs inte.

Föreläsare är Liselotte Björk, demensvårdsutvecklare på Vardaga med 20 års erfarenhet av äldreomsorg. Hon kommer bland annat att besvara nedanstående frågor. Passa också på att ställa just dina!

• Hur påverkas sinne och minne i samband med åldrande och demenssjukdom?
• Betydelsen av ett gott bemötande: Vad är viktigt att tänka på?
• Miljöns påverkan: Hur kan vi underlättar så mycket som möjligt?


Efter föreläsningen visar vi runt på boendet. På plats finns även läkarorganisationen Seniorhälsan som vi på Villa Maria kommer att samarbeta med.

Läs mer om Villa Maria nedan.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Maria

Villa Maria ligger i norra delen av Helsingborg i den nybyggda stadsdelen Mariastaden. Här bor du med närhet till både skog och hav i ett nybyggt bostadsområde med samhällsservice och gatuliv. På en dryg kilometers avstånd finns populära Pålsjöskog.

På Villa Maria finns 60 lägenheter, gård, festsal med vy mot gården och ett inglasat uterum. Här finns även träningslokal samt hår- och fotvårdsrum. Varje våningsplan har

två stora balkonger. Varje avdelning har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider.

Din egen lägenhet är ca 32 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Kommunikation och service

I närheten av Villa Maria finns affärer och restauranger i den nybyggda stadsdelen Mariastaden. Från boendet är det cirka 300 meter till Maria station med tågförbindelse både norr- och söderut.

Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar. Närheten till Pålsjöskog ger fina möjligheter till promenader och utflykter.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Närstående och anhöriga

Din familj och dina vänner är naturligtvis alltid välkomna att hälsa på dig. Dina nära är också välkomna att delta vid våra närståendeträffar. Här diskuterar vi saker som kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö. Dina nära får information om vad som händer på boendet och kan ställa frågor. Vi tar också gärna emot synpunkter, önskemål och förslag. Tider för närståendeträffarna lämnas ut i god tid.

Mat är en av livets höjdpunkter. I Vardaga är det viktigt att våra boende får äta i en lugn och trevlig miljö. För äldre är det extra viktigt att maten håller hög kvalitet, att den är näringstät, vällagad och smakrik för att ge den näring som behövs. Vi serverar frukost, lunch, middag, mellanmål och nattmål om så önskas. Det går att välja mellan två olika alternativ till lunch och middag. Som avslutning på lunchen serverar vi ofta en god dessert. Vid helger och högtider dukar vi extra fint och erbjuder en trerätters meny med ett glas vin eller öl. Kaffe och frukt finns när du vill ha. Maten tillreds på avdelningarna och vi bakar ofta.

Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg, Den goda dagen ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Läs mer om den goda dagen


Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, t ex undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Ansvarig på boendet är vår verksamhetschef. Avdelningsansvariga är våra gruppchefer, som är nära verksamheten.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna och fackförbunden Vision och Kommunal.

Karta och adressinformation

Besöksadress
Axeltorpsgatan 11
254 48 Helsingborg