360 panorama

Villa Östergård

Portstråket 22, 433 58 Partille Öppna vägbeskrivning

Egen regi 6
54
DLadda ner faktablad (PDF)

Nybyggt äldreboende i Partille

Nu har vi slagit upp portarna till Villa Östergård  - ett  nytt modernt äldreboende i Partille. Här står musik, social samvaro och utevistelse i fokus. Välfärdstekniken i våra trygghetslarm ger boende och anhöriga en extra trygghet. Hos oss kan du njuta av samvaro och möten över generationer.

Villa Östergård erbjuder särskilt boende för 54 äldre i nya och moderna lägenheter. Inriktning är både mot människor som känner av ålderns krämpor i kroppen (somatik) och mot dem som lever med en demenssjukdom.

Musik är ett tema som genomsyrar verksamheten, både som pedagogiskt verktyg och för möten och umgänge.

Vill du bo hos oss?

För att kunna flytta in behöver du vara över 65 år och ha ett biståndsbeslut från din kommun eller stadsdel. Ta kontakt med en handläggare och be om information om hur du ansöker om en plats på ett äldreboende, du kan alltid berätta att du önskar bo på Villa Östergård.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Östergård

Boendet kommer att ha ett stort rum för möten mellan boende och medarbetare, mellan äldre, men även mellan generationer, såväl anhöriga som unga människor i det nya kvarter som växer fram. Här samlas vi för att umgås; gympa, lyssna och spela musik och fira högtider. Här kommer även att finnas en stor härlig terrass.

Teknik för både trygghet och nöje

Vi tar hjälp av den moderna välfärdstekniken för att ge dig ökad självständighet och trygghet. Det kan till exempel handla om ett trygghetslarm med AI som direkt uppmärksammar våra medarbetare på när något inte står rätt till.

Med teknik som en del av vår verksamhet hjälper vi dig också att komma i kontakt med omvärlden – läsa nyheter på din iPad, besöka platser i VR, lyssna på musik eller prata med barnbarnen över geografiska gränser.

Utemiljön kompletterar

Vi utgår alltid från att skapa en så bra utemiljö som möjligt för de som bor och arbetar på boendet. Utemiljön ska vara en del av boendet och en komplettering till innemiljön. Att gå ut varje dag på en promenad till parken eller en fika på terassen med sol på näsan och vind i håret förgyller livet. Utifrån dina förutsättningar och önskningar vill vi erbjuda:

- Stimulans, från topp till tå
- Minst en social aktivitet per dag
- Daglig möjlighet till utevistelse
- Lokala aktivitetscoacher

Måltiderna är livet igenom en viktig del av vardagen. En god måltid består också av doft och hur maten ser ut. Vi pratar om och ägnar tid åt måltiden. En hälsosam och välsmakande kost blir central.

Det nybyggda äldreboendet ska vara bemannat dygnet runt för att de boende ska få en så trygg och säker omvårdnad som möjligt utifrån deras behov och önskemål.

Läs mer om den goda dagen


Karta och adressinformation

Besöksadress
Portstråket 22
433 58 Partille