Visa alla bilder

Villa Ryd

Rydsvägen 9C, 584 39 Linköping Öppna vägbeskrivning

Entreprenader -
21
DLadda ner faktablad (PDF)

I ett naturskönt läge med fin trädgård och goda utevistelser samt skogen runt knuten ligger Villa Ryd demensboende.

Villa Ryd drivs på entreprenad med Linköpings kommun som uppdragsgivare. För mer information om Linköpings kommun se www.linkoping.se.

På Villa Ryd har vi 21 lägenheter med egen balkong eller uteplats. Här arbetar vi aktivt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att personer som drabbats av demenssjukdom ska få en god vård och omsorg, utifrån sina egna behov.

Villa Ryds demensboende leds av verksamhetschef Karin Andersson Hansen samt driftsledare Caroline Sjöbert som finns på plats dagtid måndag till fredag. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt och på vardagar arbetar arbetsterapeut, sjukgymnast i verksamheten.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Villa Ryd

På villa Ryd har vi 21 lägenheter med egen balkong eller uteplats, vi arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att personer som drabbats av demenssjukdom ska få en god vård och omsorg utifrån sina egna behov.

När du flyttar in till oss bjuder vi in till ett välkomstsamtal och du får en ”egen” kontaktman. Tillsammans med kontaktmannen upprättar vi genomförandeplan. Den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras.

Det är viktigt för oss att du som boende själv är med och bestämmer.

Vi strävar efter att varje person som drabbats av demenssjukdom ska få bästa möjliga vård och omsorg utifrån sina egna behov. Vi jobbar lika aktivt med aktiviteter utifrån egna önskemål på enheterna som på ett vanligt omvårdnadsboende.

Villa Ryd är ett demensboende. En god vård och omsorg om demenssjuka handlar om att se hela människan. Mediciner kan bromsa sjukdomen. Men lika viktigt som mediciner är att se människans kvarvarande förmågor, behov och vad som ger henne glädje, tillfredsställelse och välbefinnande.

Känslomässiga behov

Bemötandet har visat sig vara avgörande för vad den enskilda klarar av och hur han/hon upplever världen och sitt sammanhang. En person som drabbats av demenssjukdom har fortfarande känslomässiga behov och förmåga att känna glädje och det är avgörande att den som vårdar har förutsättningar för att se, förstå och möta varje individs behov.

Att utgå från det friska

Trots att man drabbat av sjukdom – exempelvis demenssjukdom – så vill vi inom Aleris ändå utgå från det friska och hitta saker som man fortfarande kan göra och glädjas åt i livet. Det är vår drivkraft.

Läs mer om den goda dagen


Karta och adressinformation

Besöksadress
Rydsvägen 9C
584 39 Linköping